sasquare.com

  1. Tyks tutkii ja hoitaa 29.11.2018: Sydänsairauksien ja riskien seulonta - Juhani Airaksinen - YouTube
  2. Juhani Airaksinen - Terveystalo

Anna sen virrata - ehkäise hyytymät Turku 25. 8. Eteisvärinä on yleisin pitkäkestoinen rytmihäiriö, joka kuormittaa suuresti terveydenhuoltoa. Hoitamattomana eteisvärinä lisää kuolleisuutta, altistaa aivohalvaukselle ja muille tromboembolisille komplikaatiolle, huonontaa elämänlaatua ja voi aiheuttaa sydämen vajaatoiminnan. Potilaan ennusteen kannalta tärkeintä on oikein toteutettu antikoagulaatiohoito. Keneltä ja miten etsiä eteisvärinää? Tilaisuudessa kuulet diagnostiikan uusista keinoista ja eteisvärinähoidon erityistilanteista ja hoidon seurannasta. ILMOITTAUDU Seuraamme yleisiä kokoontumiseen liittyviä ohjeistuksia ja olemme varautuneet järjestämään tilaisuuden tarvittaessa myös webinaarina. Puhujat Risto O. Roine neurologian professori Turun yliopisto ja TYKS Lue lisää Juhani Airaksinen kardiologian professori, ylilääkäri TYKS Sydänkeskus Raine Virtanen vs. kardiologian osastonylilääkäri, LT Tapahtumapaikka Radisson Blu Marina Palace Hotel Linnankatu 32 20100 Turku Julkiset kulkuvälineet Hotelli sijaitsee Turun keskustassa eli paikanpäälle pääsee helposti kävellen.

Tyks tutkii ja hoitaa 29.11.2018: Sydänsairauksien ja riskien seulonta - Juhani Airaksinen - YouTube

Juhani Airaksinen saa Sydäntutkimussäätiön palkinnon tunnustuksena pitkästä urasta sydän- ja verisuonitautien tutkijana. Kuva 1 / 1 Juhani Airaksinen on kansallisesti ja kansainvälisesti arvostettu tutkija, joka on myös tehnyt merkittävän työn nuorten kardiologien ohjaajana. Näin toteaa palkintolautakunta. Airaksinen on muodostanut TYKS:n Sydänkeskukseen aktiivisen tutkimusryhmän, joka keskittyy eteisvärinän hoitoon ja erilaisten sydäntoimenpidehoitojen vaikuttavuuden arviointiin ja hoitotulosten kehittämiseen. Hänen tutkimustyönsä tärkeimpiä havaintoja 1980-luvulla oli diabeettisen kardiomyopatian löydösten kuvaus. 1990-luvulla hän aloitti sykevaihtelututkimuksen ja tutki autonomisen hermoston reaktioiden merkitystä erityisesti äkilliseen sepelvaltimotukokseen liittyvän äkkikuoleman synnyssä. Airaksisen tutkimusryhmä on tutkinut myös eteisvärinäpotilaalle sydäntoimenpidehoitojen yhteydessä annettavaa veren hyytymisenestolääkitystä. Nämä tutkimukset ovat vaikuttaneet eurooppalaisiin hoitosuosituksiin.

​Tyksin kardiologit selvittävät 18. 8. 2018 Paavo Nurmi Marathonilla Maratonin juoksemiseen, kuten muihinkin pitkäkestoisiin ja rasittaviin urheilusuorituksiin, liittyy hieman lisääntynyt sydäninfarktien riski. Tyksin kardiologit mittaavat MaraCat-tutkimuksessa Paavo Nurmi maratonin juoksijoiden sydäntapahtumien riskiä uusilla tutkimusmenetelmillä. Jo antiikin Kreikassa viestinviejä Feidippides koki sydänperäisen äkkikuoleman juostuaan Marathonin taistelusta Ateenaan kertomaan persialaisten kukistumisesta. Kuvassa: Sovellusasiantuntija Krista Merikukka ja maratonjuoksija Pentti Parhiala. Kuva: Mikael Soininen Sydäninfarktien tai sydänlihastulehduksen mahdollisuutta tutkitaan nykyisin verestä troponiini-nimisellä merkkiaineella. Tutkittaessa esimerkiksi maratonin jälkeen sydämeen viittaavia oireita merkkiainetulokset eivät välttämättä ole luotettavia. – Voimakas fyysinen ponnistelu aiheuttaa usein lyhytaikaisesti sydänlihasmerkkiaineiden pitoisuuden nousua verinäytteissä. Troponiinin mittaus voi siten johtaa väärään diagnoosiin selvitettäessä maratonjuoksijoiden mahdollisia sydänoireita.

Juhani Airaksinen - Terveystalo

Juhani Airaksinen toimii ylilääkärinä TYKS:ssa ja kardiologian professorina Turun yliopistossa. LL 1977, LKT 1986, sisätautien erikoislääkäri 1985, kardiologian erikoislääkäri 1986. Katriina Aalto-Setälä on fysiologian professori Tampereen yliopistossa ja kardiologi TAYS Sydänsairaalassa. LL 1986, LT 1989, sisätautien erikoislääkäri 1999, kardiologian erikoislääkäri 2002. Juha Hartikainen toimii ylilääkärinä KYS:ssa ja kardiologian professorina Itä-Suomen yliopistossa. LL 1983, LT 1987, sisätautien erikoislääkäri 1993, kardiologian erikoislääkäri 1996. Heikki Huikuri on ylilääkäri OYS:ssa ja kardiologian professori Oulun yliopistossa. LL 1977, LKT 1983, sisätautien erikoislääkäri 1984, kardiologian erikoislääkäri 1985. Mika Laine toimii osastonylilääkärinä sydäntutkimusosastolla HYKS:ssa. LL 1996, LT 1996, sisätautien erikoislääkäri 2002, kardiologian erikoislääkäri 2003. Jyri Lommi toimii kardiologian klinikan ylilääkärinä HYKS:ssa. LL 1987, LT 1998, sisätautien erikoislääkäri 1994, kardiologian erikoislääkäri 1998.

Sydänsairaudet ovat edelleen tärkein yksittäinen kuolinsyy länsimaissa. Niiden ehkäisystä tiedetään jo paljon ja sairasta sydäntä voidaan hoitaa erilaisin toimenpitein ja lääkkein, mikäli hoitoon osataan hakeutua ajoissa. Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) syksyn viimeisellä yleisöluennolla ollaan sydämen asialla. Luennolla avataan sydänsairauksien diagnostiikkaa ja hoitoa monesta näkökulmasta. Rinnasta ottaminen" on melko yleinen tuntemus, jonka yhteydessä sydänperäisten vaivojen mahdollisuus tulee selvittää. Rintakipujen taustalla voi olla monenlaisia syitä. Osa on sydänperäisiä, mutta niitäkin voi olla monenlaisia. Yleisimmät syyt ovat sepelvaltimotauti, sydämen vajaatoiminta ja rytmihäiriöt. – Rintakipujen diagnostiikassa on oleellista selvittää ennusteeltaan merkittävät sairaudet ja erottaa nämä hyvänlaatuisista vaivoista, selvittää dosentti, kardiologian erikoislääkäri Pekka Porela. Sydänsairaus selviää nykyisin yhä useammin kuvantamistutkimuksen avulla. Apulaisprofessori, kardiologian erikoislääkäri Antti Saraste esittelee alustuksessaan sydämen kuvantamistutkimuksia, niiden yleisimpiä käyttöaiheita sekä viime vuosina tapahtunutta kehitystä.

  • Tunnistautuminen viranomaispalveluihin - Aktia
  • Airaksinen
  • Sale kotka aukiolo
  • Mitä tehdään, kun rinnasta ottaa? - Uutiset - Aamuset
  • Parhaiten palkatut ammatit
  • Prisma parturi kangasala ajanvaraus 2
  • Kenraaliluutnantti Ilkka Laitinen on kuollut - Uutisvuoksi
  • Sonisphere suomi
  • Radio helsinki soittolista
  • Miesten alusvaatteet
  • Myydään nukkuma aitta
  • Rudolf steiner koulu

Tutkimuksessa on Tyks Sydänkeskuksen ja Paavo Nurmi -keskuksen ohella mukana myös Tyksissä sijaitseva PET-keskus, jossa analysoidaan sepelvaltimokalkkeja ja sydäntä ympäröivää rasvaa sekä Turun yliopiston biotekniikan laitos, jossa analysoidaan uusilla tutkimuskäytössä olevilla merkkiaineilla juoksun vaikutuksia. Lauantaina 18. 2018 Kaupunginteatterin Sopukan mittauspisteessä ovat tutkimusryhmän jäsenet professori Juhani Airaksinen, kardiologit Samuli Jaakkola ja Tuomas Paana sekä urheilulääkäri Petri Kallio. Tämän tiedotteen on laatinut lääketieteen toimittaja Tuula Vainikainen, joka avustaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriä tutkimusviestintään liittyvissä asioissa. Muokattu: 8. 10. 2019 9:06 Luotu: 16. 2018 8:53

Sunday, 06-Dec-20 01:29:48 UTC