sasquare.com

HYY Yhtymän viime vuoden tuloksesta kilahtaa peräti 2, 7 miljoonaa euroa voitonjakoa ylioppilaskunnalle. Se on valtava summa. Kaiken kaikkiaan yhtymän varallisuus on peräti 210 miljoonaa euroa. Korkeasta iästä on iloa. Aikoinaan ylioppilaskunnan talouden kivijalka muurattiin kansalaiskeräyksien avulla. Suomalaisten avokätisyyden ansiosta ylioppilaskunnalla on esimerkiksi Vanha ylioppilastalo. Historian saatossa rahakirstua on kasvattanut myös Helsingin keskustan laajeneminen. Kun vielä 1870-luvulla Vanha ylioppilastalo sijaitsi keskustan reunalla, on alue nykyään aivan pääkaupungin ytimessä – sekä tontin ja sen rakennusten arvo taivaissa. Tänä päivänä HYY Yhtymä tienaa rahaa kiinteistöjen vuokrauksella ja sijoitustoiminnalla, minkä lisäksi se harjoittaa mittavaa majoitus- ja ravintolatoimintaa. HYYn tavoitteena onkin saavuttaa omavaraisuus vuoteen 2025 mennessä. Silloin jäsenmaksuja ei tarvittaisi enää laisinkaan, YTHS-maksua lukuunottamatta. "Tavoite edellyttää liiketoiminnan tuoton kasvua, sillä tarkoitus on säilyttää ylioppilaskunnan toiminta nykyisen kokoisena", Riitakorpi summaa.

Vaasan kalle asunto live

Ei ainakaan paljoa. Sanon nyt senkin, että minä en aio maksaa koskaan pysäköinnistä tässä kaupungissa. Asun sen verran lähellä keskustaa, että menen sinne pyörällä ja kauppareissuni suuntaan automarketteihin, joissa parkkitila on ilmaista. Jo nyt monia Pietarsaaren kivijalkakauppoja vaivaa se ongelma, että tavaraa ei ole hyllyssä. Aina voidaan toki tilata, mutta sen osaan itsekin. Ja usein olen sen tien valinnutkin. Luulen, että kaiken pohjalla on joillakin tahoilla vallitseva harhakäsitys siitä, että Pietarsaari on jotenkin houkutteleva kaupunki. Ja tässä kaupungissa on paljon hyvää ja kaunista. Tämä ei vain ole niin elinvoimainen, niin houkutteleva ja niin vetävä, kuin mitä jotkut tästä ajattelevat. Ja siksi ison kaupungin parkkijärjestelyt ja parkkihinnoittelu yhdistettynä pienen kaupungin palveluihin on tuhoon tuomittu yhdistelmä. Kategoria(t): Ajankohtainen, Ilmiö, Kehitys, Keskustelu, Muutos, Pietarsaari, Uncategorized | Avainsanat: Pietarsaaren Sanomat, Pietarsaari, Toriparkki | 10 kommenttia

7. 5. 2015 Kokoomuksen Oulun valtuustoryhmä on yksimielisesti vaihtoehto numero 1:n eli Viinivaaran kannalla. Perustelut vaihtoehdolle ovat helppoja: "Viinivaaran alue on tarkimmin tutkittu ja vaihtoehdon lupavalmistelu voidaan aloittaa nopeasti hyödyntäen tehtyjä selvityksiä. Kokonaiskustannusten osalta Viinivaara on selvästi edullisin vaihtoehto ja ero kasvaa, mitä pidemmäksi järjestelmän käyttöikä arvioidaan", tiivistää valtuustoryhmän puheenjohtaja Juha Hänninen. Päätöksenteossa on merkitystä, maksaako hanke 52 M€ (Viinivaara) vai 75 M€ (hajautettu). Kustannuseroa edullisimpaan on jopa 44%. Myös turvallisuudella on merkitystä ja parhaiten turvallisuuden näkökulmaa toteuttaa Viinivaaran vaihtoehto esiintymän antoisuuden ja hyvän vedenlaadun ansiosta. Muissa vaihtoehdoissa on käytettävä heikkolaatuisempia pohjavesiä, mitkä vaatisivat voimakkaamman käsittelyn. Vedenottomäärä on oleellisesti vähentynyt ja lisäksi Viinivaaran (VE1) vedenotto on suunniteltu jaksotettavaksi siten, että kuivempina kausina vedenottoa vähennetään 30% keskimääräisestä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen Lukuvuoden 2018 – 2019 jäsenmaksut eri ylioppilaskunnissa. MUHKEINTA jäsenmaksua pulitetaan puolestaan Vaasassa. VYYn pääsihteerin Kaisa Paavolan mukaan vaatimattomat resurssit ja pieni jäsenmäärä vaikuttavat maksun suuruuteen. VYYhyn kuuluu 4 200 opiskelijaa. "Meillä on ollut epäonnistunutta liiketoimintaa menneisyydessä. Olemme saaneet kuitenkin pidettyä jäsenmaksun samana nyt neljättä lukuvuotta", Paavola taustoittaa. Kymmenen vuotta sitten VYY maksoi itsensä kipeäksi Domus Bothnica -ylioppilastalosta, josta on yhä jäljellä jonkin verran velkaa. Lisäksi ylioppilaskunnan saunatilan remonttia on katettu nostamalla jäsenmaksua. "VYYn taloudellinen tilanne oli muutamia vuosia sitten hyvin hälyttävä. Silloiset toimijat tekivät paljon töitä sen eteen, että tilanne saatiin hallintaan, ja se tarkoitti korotuksia jäsenmaksuun", Paavola kertoo ja jatkaa: "Nyt tilanne on rauhoittunut ylioppilaskunnan karsittua menojaan, viimeksi muun muassa lakkauttamalla ylioppilaslehden. "

Vaihtoehto on käyttökustannuksiltaan kallein. Ylikiimingin harjujaksolla luontovaikutusten pienentämiseksi on jouduttu siirtymään huonompilaatuisten raakavesien hyödyntämiseen. Viinivaaran vaihtoehdolla varmistetaan parhaiten vedenhankinnan turvaaminen pintaveden rinnalla ja ratkaisu on kokonaistaloudellisesti ylivoimaisesti edullisin. Luontovaikutukset on myös edellä kuvatulla tavalla huomioitu ja luvansaannille on hyvät edellytykset. Lisäksi Oulun yliopisto on puolueettomassa arvioinnissaan todennut Viinivaaran selvästi hajautettua mallia sopivammaksi ratkaisuksi, minkä lisäselvitykset edelleen vahvistavat. Näillä perusteilla Oulun kaupunki ja kaupunkilaiset ovat varavetensä ansainneet. Juha Hänninen Puheenjohtaja Kokoomuksen Oulun valtuustoryhmä

  1. Kesken jääneet opinnot
  2. Vatsatautia liikkeellä joulukuu 2017 مترجم
  3. Oikotie vapaat vuokra asunnot helsinki hotel
  4. Vuokra asunnot tampere kaleva
  5. Kalevala koru jenni haukio
  6. Broadway imatra yökerho
  7. Toriparkki | Korpialttari
  8. Minua kiinnostaisi tietää mistä on peräisin sukunimi Soikkeli tai tarkoittaako... | Kysy.fi
  9. Kallein ylioppilaskunnan jäsenmaksu 40 prosenttia tyyriimpi kuin halvin | Turun ylioppilaslehti
  10. Vaasan kodinkonehuolto
  11. Vaasan kalle asunto en

Ylioppilaskuntien jäsenmaksuissa on suuria eroja. Saitko opiskelupaikan Turun yliopistosta? Onneksi olkoon! Samalla olet maksanut Turun yliopiston ylioppilaskunnalle (TYY) jäsenmaksun, jonka suuruus tänä lukuvuonna on 107 euroa. Kaikki Suomen yliopisto-opiskelijat eivät kuitenkaan pulita ylioppilaskunnan jäsenyydestä samaa summaa. Suurin jäsenmaksu, 142 euroa, on Vaasan yliopiston ylioppilaskunnalla (VYY) ja pienin puolestaan Helsingin yliopiston ylioppilaskunnalla (HYY), 100 euroa. Jokaisesta jäsenmaksusta kilahtaa sama summa, 54 euroa, Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kirstuun. Loput jäsenmaksusta menee ylioppilaskuntien toiminnan pyörittämiseen. Tämä osuus vaihtelee 46 eurosta 88 euroon. ALHAISINTA JÄSENMAKSUA maksetaan Helsingissä. Suomen vanhimmalla, suurimmalla ja rikkaimmalla ylioppilaskunnalla HYYllä on noin 26 000 jäsentä. "Jäsenmaksu kattaa noin kolmanneksen HYYn toimintatalouden budjetista. Loput kaksi kolmasosaa katetaan yritystoiminnan tuotoilla", pääsihteeri Aaro Riitakorpi kertoo.

  1. Verkko ostaminen suomessa lyrics
Sunday, 06-Dec-20 05:34:59 UTC